De Tien van ‘t Aogje in 2020

De Tien van ‘t Aogje in 2020

Geplaatst op

Normaliter is het bestuur van De Tien van ’t Aogje op dit moment met de voorbereidingen bezig voor een volgende editie van De Tien van ’t Aogje, de jaarlijks in september terugkerende hardloopwedstrijd in het centrum van Princenhage.

Op het moment van dit schrijven is de wereld om ons heen in de ban van het coronavirus. Het dagelijkse leven staat in grote mate stil en we wachten allemaal in spanning af wanneer het leven weer ‘normaal’ op gang mag en kan komen. We houden ons allemaal aan de richtlijnen die de overheid stelt. Eén van de richtlijnen is het verbod van evenementen tot 1 september. Het is niet bekend welke richtlijnen of voorwaarden na 1 september gesteld gaan worden ten aanzien van evenementen.

De Tien van ’t Aogje is een sportief evenement waar jong en oud aan meedoen. Wij zijn ons er van bewust welke mogelijke risico’s er zijn wanneer er veel deelnemers en bezoekers gelijktijdig aanwezig zullen zijn in tijden wanneer het coronavirus nog steeds om ons heen sluimert. Helaas kunnen wij nu niet de verantwoording dragen voor het welzijn van onze deelnemers en bezoekers.

Het bestuur heeft daarom, met pijn in hart, besloten om in 2020 geen “De Tien van ’t Aogje” te organiseren. Wij vinden dit een enorme domper voor onze trouwe deelnemers! Maar daarnaast ook voor de sponsors, bezoekers en vrijwilligers van ons evenement en allen die De Tien van ‘t Aogje een warm hart toedragen.

We snappen dat dit besluit zuur is voor degene die al in voorbereiding is voor de loopwedstrijden. Maar we vertrouwen erop dat iedereen begrip heeeft voor ons besluit. De volgende editie van De Tien van ‘t Aogje staat gepland op zondag 19 september 2021. Zet deze datum alvast in je agenda!!

Hopelijk zien we elkaar in 2021 maar tot die tijd: blijf gezond, zorg voor elkaar!

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van De Tien van ’t Aogje
Aaron, Bas, Edwin, Ingrid, Linda, Lonneke en Myrjam